NOTICIES

18-05-2015

El Departament d'Agricultura promociona el vi català a Londres

7 cellers elaboradors de vins i caves de  diferents denominacions d'origen reconegudes a Catalunya es presenten a la fira London Wine, que té lloc del 18 al 20 de maig a Londres (Regne Unit), amb el suport del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, sota la direcció i coordinació de Prodeca.

London Wine, l'única fira monogràfica del sector vinícola i altres begudes acohòliques del Regne Unit, dirigida exclusivament a un públic professional, rebrà al voltant de 12 mil compradors professionals del sector minorista, majorista, importació i exportació, gran distribució i canal Horeca, dels quals el 20% són visitants internacionals provinents de 79 països a més de la premsa especialitzada encarregada de recollir i revisar les novetats que presentin els més de 1.100 expositors.

La participació a l'estand de Catalunya, sota el lema CATALONIAWINES.CAT, que dóna cobertura de marca i prestigi de país, permetrà a les empreses participants establir contactes comercials i consolidar la seva presència en el mercat britànic.

Alhora, a l'estand s'ha habilitat l'espai Tasting Wine on es difondran les singularitats que caracteritzen les 11 denominacions d'origen del vi que hi ha reconegudes a Catalunya, i  s'organitzaran tasts comentats dels vins dels cellers catalans presents sota el paraigües Catalonia.

Per celebrar el vi en totes les seves formes, la London Wine Fair, formarà part de la inaugural London Wine Week, la setmana durant la qual transcorre la fira, en la que Londres serà la seu d'una setmana de festivitats del vi, amb la participació de més de 100 dels millors restaurants, bars de vins i comerços independents, que obriran les seves portes al públic de la ciutat.

 Cellers participants:

 1. Albet I Noya, SL | DO Penedès, DO Catalunya | Sant Pau d'Ordal (Alt Penedès)
 2. Caves Miquel Pons | DO Cava, DO Penedès | La Granada del Penedès (Alt Penedès)
 3. Clos Pons | DO Costers del Segre | Rosselló (Segrià)
 4. Cooperativa Agrícola Falset-Marçà SCCL | DO Montsant | Falset (Priorat)
 5. Heretat Montrubi | DO Penedès | Font Rubí (Alt Penedès)
 6. Maset del Lleó | DO Penedès, DOQ Priorat, DO Cava | La Granada del Penedès (Alt Penedes)
 7. Mont Marçal | DO Cava, DO Catalunya. DO Penedès | Castellví de la Marca (Alt Penedès)
Novetats que presenten els cellers catalans a London Wine:

 1. Heretat Montrubi
  Gaintus 500+ 2013: primer vi elaborat de les nostres vinyes joves de Sumoll.
  Finca Durona 2014: 100% parellada amb 10% vol. d' alcohol, criat en gerra de ceràmica.
 2. Caves Miquel Pons
  Presentació de la nova imatge del vi muscat Núria de Montargull.
 3. Mont Marçal
  Cava Aureum de Mont Marçal Gran Reserva Brut Nature 2009
 4. Albet i Noya, SL
  Presentació del nou vi negre "Ocell de Foc"
 5. Cooperativa Agrícola Falset-Marçà SCCL
  Presentació de les noves anyades d'IMUS 2014 i Ètim Blanc 2014.
  Presentació del vi Lo Foc del Castell, de la nova gamma de vins Castell de Falset. Una gamma d'edició limitada "premium" amb una llegenda darrera on cadascun dels vins representa un personatge.
El potencial del sector vitivinícola català

Les xifres:

El 2013, els cellers catalans van comercialitzar 808.347,98 hl de vi. 9.768 viticultors i 600 cellers embotelladors. Una superfície conreada de 44.798,07 hectàrees i 709.278,38 hl de vi emparat. Pel que fa al comerç exterior, Catalunya exporta el 44,01% de la seva producció de vi amb denominació d'origen protegida (352.267,66 hl) a més de 150 països, sobretot d'Europa (60,27%), Amèrica (18,47%) i Àsia (8,96%). Lituània, Xina, Noruega, Suïssa, Irlanda i EEUU així com la resta de països europeus no pertanyents a la UE han incrementat les importacions de vi català en volum entre 2012-2013.

Les exportacions catalanes de vi han crescut durant els últims cinc anys (des de 2009) un 18,02% en volum i del 31,38% en valor. Amb 606.871,11 milers d'euros i 35.226.766 litres durant l'any 2013, les exportacions de vi català van representar el 23,54% del valor i l'11,70% del volum total de venda de vi d'Espanya en el mercat exterior.

Per donar suport als cellers que volen introduir-se al mercat alemany, el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de Prodeca, organitza activitats de promoció sobre el terreny, com la participació anual agrupada d'empreses catalanes del sector del vi a la fira Prowein de Düsseldorf.  En aquest sentit, aquest any, el Departament d'Agricultura ha organitzat, també, la participació sota el paraigües de Catalunya, del sector vitivinícola català a la fira London Wine, que té lloc a Londres del 18 al 20 de maig, i Prowein Xina, a Xangai del 11 al 13 de novembre.