NOTICIES

18-04-2016

Alimentaria, un dels esdeveniments del sector agroalimentari més rellevant del món, obre les seves portes als professionals del sector.

Catalunya desplega a Alimentaria les seves millors gales

El Departament d'Agricultura aposta per augmentar les exportacions agroalimentàries aprofitant l'impuls de la Fira Alimentària

El sector agroalimentari es perfila com un gran motor per a la recuperació econòmica de Catalunya

Més de 150 empreses participaran a Alimentaria Barcelona amb el suport del Departament d'Agricultura, que ha facilitat espais d'exposició i promoció en els salons Lands of Spain, Intervin, Intercarn i Interlac

En el marc de la fira té lloc el II Fruit Business Forum i la Taula Rodona "La lletra petita del TTIP - Riscos i oportunitats per al sector agroalimentari"

Presentació oficial de Catalunya Regió Europea de la gastronomia 2016, realització de tast diaris i celebració de les Taules Rodones d'Experts: " Gastronomia i innovació, desenvolupament de nous productes" i "Gastronomia, radiografia d'un sector econòmic estratègic" 


El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, en la seva ferma aposta per la comercialització i internacionalització del sector agroalimentari català, manté el compromís de donar suport a les empreses en la promoció comercial.

Per això la fira Alimentària de Barcelona, un dels esdeveniments mundials més rellevants del sector, compta amb la destacada participació de firmes catalanes a través de Promotora d'Exportacions Agroalimentàries (Prodeca), empresa pública del Departament d'Agricultura.

Així més de 150 empreses agroalimentàries catalanes participaran a Alimentaria 2016 amb el suport del Departament d'Agricultura, que ha facilitat espai d'exposició i promoció en quatre dels salons del certamen: Lands of Spain, Intervin, Intercarn i Interlac. En aquest últim cas, Prodeca ha renovat l'acord amb l'Associació Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà (ACREFA), que participarà sota la marca Catalunya. En concret deu empreses elaboradores de formatges artesans estaran presents a Interlac per promocionar els seus productes.

Una proposta diversificada

Al pavelló de Lands of Spain, amb la marca de Catalunya com a element de distinció, els visitants professionals trobaran fruita seca, elaborats carnis, embotits, llonganissa de Vic, arròs, conserves de peix, peix i gambes, anxoves i seitons, cafès i infusions, aigua, cervesa artesana, xocolates, bombons, torrons, mel, dolços i pastes, làctics i formatges, cereals, ous, croquetes, aperitius i snacks, bolets, tòfona, caviar, salses, vinagres, salses, olives, olivada, oli d'oliva, plats preparats, productes de quarta i cinquena gamma, així com productes dietètics, ecològics i de comerç just, entre d'altres.

La participació del Clúster Gourmet de Catalunya permet, a més, trobar de manera directa els productes de les empreses acollides a aquesta fórmula de promoció comercial conjunta dirigida a un segment de consum que busca la distinció i la diferenciació.

A Intercarn, el Departament d'Agricultura manté l'aposta de donar suport a les empreses d'aquest sector, un dels més dinàmics de l'agroindústria, i completar l'oferta de les associacions empresarials i la participació directa de bona part de les empreses catalanes.

Al pavelló d'Intervin, un dels atractius d'Alimentaria Barcelona, sota la marca Catalunya i amb el suport del Departament d'Agricultura, participen una setantena de cellers de les diferents denominacions d'origen (DO) reconegudes a Catalunya. En aquest espai, i a través de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, el Departament d'Agricultura difondrà les característiques de les diferents denominacions d'origen: Alella, Catalunya, Conca de Barberà, Costers del Segre, Empordà, Montsant, Penedès, Pla de Bages, Priorat, Tarragona, Terra Alta, a més de la DO Cava i altres productes que comercialitzen els cellers catalans.

Així mateix, a la zona de tasts, es duran a terme presentacions de les diferents denominacions d'origen de Catalunya, així com de l'Institut del Cava i de Pimecava. Com a novetat, cal destacar les sessions de maridatge de formatges artesans i vins catalans que dirigirà el prestigiós Enric Canut, i que tenen com a objectiu incrementar el valor de la percepció d'aquests productes entre els compradors convidats.

I això no és tot. A més del suport a la participació com a expositors, el Departament d'Agricultura també ha facilitat a les empreses catalans la participació en les trobades B2B amb importadors Food & Drink Business Meeting que tenen lloc durant la fira. En aquesta vuitena edició de les trobades, s'ha convidat a importadors de tot el món, amb l'objectiu primordial de promoure i reforçar l'exportació del sector agroalimentari i fomentar les relacions ja existents. Així mateix, també hi haurà presència d'empreses catalanes sota el paraigua de Catalunya, en diferents espais d'Alimentaria, com la Barra d'Olis, Innoval i el Club Alimentària.

II Fruit Business Forum

En el marc d'Alimentaria Barcelona, els propers dies 25 i 26 d'abril, té lloc al Centre de Convencions de la fira, el II Fruit Business Forum Export.Cat, una ronda de negocis entre productors comercialitzadors de fruita de Catalunya i compradors de mercats tercers, organitzada per Prodeca. Així, Alimentaria recupera un apartat dedicat a les fruites i hortalisses gràcies a l'acord a què ha arribat amb el Departament d'Agricultura. 

El Fruit Business Fòrum es planteja com una plataforma de negocis per a l'impuls de les exportacions d'un dels sectors més dinàmics de l'economia agroalimentària catalana. Per això, el desplegament d'esforços ha portat a la confirmació de la participació de fins a 66 empreses compradores amb la participació de productors exportadors de fruita de Catalunya i d'importadors i distribuïdors de diferents mercats mundials.

En les entrevistes B2B prendran part productors exportadors de fruita de Catalunya, i 66 compradors de països tercers, concretament de la Xina, Índia, Armènia, Ucraïna, República de Geòrgia, Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs, Oman, Algèria, Mauritània, Sudàfrica, Estats Units, Brasil, Colòmbia i Nicaragua.

La lletra petita del TTIP - Riscos i oportunitats per al sector agroalimentari

L'Acord Transatlàntic per al Comerç i la Inversió (TTPI) entre la Unió Europea i els Estats Units, més enllà de l'establiment de les bases per al lliure comerç entre les dues regions mundials, té implicacions en el comerç agroalimentari que han de conèixer i debatre les empreses exportadores, principalment, i també aquelles que, tot i que no exporten, puguin veure modificades les condicions de producció o transformació.

Per això, en el marc del Fruit Business Forum i Alimentària, el Departament d'Agricultura, a través de Prodeca, organitza un debat al voltant d'aquestes qüestions, amb experts que posaran sobre la taula els aspectes més rellevants pel que fa a les possibles implicacions per a les empreses agroalimentàries catalanes.

Catalunya és un país eminentment orientat a l'exterior, de manera que la Generalitat de Catalunya entén que ha de donar suport en tot el que el teixit empresarial requereixi per mantenir i incrementar la presència internacional d'empreses, sigui a través d'exportacions o d'alguna modalitat d'inversió. En aquest context s'emmarca aquest debat, que compta també amb el suport de fira Alimentària de Barcelona.

Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016

Dins les actuacions organitzades pel Departament d'Agricultura, a través de Prodeca, també s'ha creat l'espai del CREG "Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016" ubicat a Alimentaria Experience, on diàriament tindran lloc tasts de productes catalans de les empreses adherides a aquest projecte. Així mateix, el proper dia 26 d'abril se celebra l'acte de presentació oficial de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016.

Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016 és una fita que s'ha aconseguit després d'unir esforços tant de la Generalitat de Catalunya, a través dels Departaments d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, i Empresa i Ocupació, com de les entitats, institucions, agents i personalitats catalanes que van impulsar i van presentar en el seu dia la candidatura.

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa, impulsada per una plataforma de regions europees, i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (IGCAT), que compta amb el suport de les institucions europees.

La Regió Europea de la Gastronomia es va posar oficialment en funcionament al març de 2015, i té com a finalitat destacar i promoure aquelles regions d'Europa que contribueixen activament en la millora de la qualitat de vida dels ciutadans, posant en valor les diferents cultures alimentàries, l'educació per a la salut i la sostenibilitat, i la innovació gastronòmica.

Catalunya té un ric i extens patrimoni en aquest àmbit, i l'obtenció del reconeixement com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 contribuirà a la seva difusió. En aquest sentit, l'objectiu de Catalunya és promoure els productes alimentaris i la gastronomia catalana com a elements essencials de la identitat del país, així com agents clau en la promoció turística, a més de compartir coneixements entre els socis del projecte.

Taules Rodones d'Experts: "Gastronomia, radiografia d'un sector econòmic estratègic" i "Gastronomia i innovació, desenvolupament de nous productes ".

Entre les activitats de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016, Prodeca organitza dues taules rodones d'experts, que tractaran els eixos de l'activitat econòmica del sector i la seva innovació, amb l'objectiu de recollir de manera rigorosa i sistematitzada l'opinió dels experts per tal de definir els principals reptes i oportunitats del sector.

Prèviament a la celebració de les dues sessions s'analitzaran els indicadors clau de cada àmbit i s'elaborarà un qüestionari a distribuir, telemàticament, als participants per recollir la seva opinió sobre les principals qüestions que ocupen la jornada.

Corner Halal Catalunya

El mercat halal, és a dir, productes i serveis conformes a la normativa islàmica, mou anualment al voltant de 2,75 bilions d'euros al món. D'aquesta xifra, aproximadament 20 mil milions (0,73% respecte del total) corresponen a Europa.

Els visitants d'Alimentaria presenten una demanda creixent de productes halal, i per això l'organització firal ha destinat un espai destacat de les referències que compten amb aquest certificat.

Empreses catalanes participants a l'espai Catalunya:

Intervin:
  1. 1+1=3 | DO Penedès, DO Cava | Guardiola de Font-Rubí
    (Alt Penedès)
  2. Adernats | DO Tarragona, DO Cava | Nulles (Alt Camp)
  3. Albet i Noya | DO Catalunya, DO Penedès | Sant Pau d'Ordal
    (Alt Penedès)
  4. Blancher Capdevila Pujol | DO Catalunya, DO Penedès, DO Cava Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  5. Bodegas Ca N'Estella | DO Penedès, DO Cava | Sant Esteve Ses Rovires (Baix Llobregat)
  6. Bodegas Capità Vidal | DO Penedès, DO Cava | El Pla del Penedès (Alt Penedès)
  7. Bodegas Costers del Sió | DO Costers del Segre | Balaguer (Noguera)
  8. Bodegas y Destilerias Lehmann | DO Cava, licors | Tortosa
    (Baix Ebre)
  9. Can Feixes - Huguet | DO Penedès, DO Cava | Cabrera d'Anoia (Anoia) 
  10. Cara Nord | DO Conca de Barberà, DO Montsant |El Vilosell (Garrigues)
  11. Castell d'Or | DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Montsant, DO Penedès, DOQ Priorat, DO Tarragona, DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  12. Castell d'Age | DO Penedès, DO Cava | La Beguda Baixa
    (Alt Penedès)
  13. Castell del Remei | DO Costers Segre | Castell del Remei (Noguera)
  14. Castell Sant Antoni | DO Cava | Sant Sadurní d'Anoia
    (Alt Penedès)
  15. Castellroig, Finca Sabaté i Coca | DO Penedès, DO Cava | Subirats (Alt Penedès)
  16. Castelo de Pedregosa | DO Penedès, DOQ Priorat, DO Cava | Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  17. Cava & Hotel Mastinell | DO Penedès, DO Cava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  18. Cava Mestres | DO Cava | Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  19. Cava Oriol Rossell | DO Penedès, DO Cava | Sant Marçal
    (Alt Penedès)
  20. Cava Rovellats | DO Penedès, DO Cava | Sant Martí Sarroca (Alt Penedès)
  21. Cavas Naveran | DO Penedès, DO Cava | Torrelavit (Alt Penedès)
  22. Caves Colomer | DO Cava | Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  23. Celler Batea | DO Catalunya, DO Terra Alta | Batea (Terra Alta)
  24. Celler Cairats | DO Montsant | Darmós (Ribera d'Ebre)
  25. Celler Carles Andreu | DO Conca de Barberà, DO Cava | Montblanc (Conca de Barberà)
  26. Celler de Capçanes | DO Montsant | Capçanes (Priorat)
  27. Celler La Vinyeta | DO Empordà | Mollet de Perelada
    (Alt Empordà)
  28. Celler Piñol | DO Terra Alta | Batea (Terra Alta)
  29. Celler Rendé Masdéu | DO Conca de Barberà | L'Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
  30. Celler Vega Aixalà | DO Conca de Barberà | Vilanova de Prades (Conca de Barberà)
  31. Celler Vidbertus | DO Conca de Barberà |L'Espluga de Francolí (Conca de Barberà)
  32. Celler Xavier  Clua | DO Terra Alta | Vilalba dels Arcs
    (Terra Alta)
  33. Cellers Avgvstvs Forvm | DO Penedès | El Vendrell
    (Baix Penedès)
  34. Cellers Grifoll Declara | DO Montsant, DOQ Priorat | El Molar (Priorat)
  35. Cellers Terra i Vins | DO Montsant, DOQ Priorat, DO Terra Alta | Reus (Baix Camp)
  36. Cérvoles Celler | DO Costers del Segre | La Pobla de Cérvoles (Garrigues)
  37. De Muller | DO Tarragona, DOQ Priorat | Reus (Baix Camp)
  38. Denominació d'Origen Catalunya | DO Catalunya | Reus
    (Baix Camp)
  39. Denominació d'Origen Penedès | DO Penedès | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  40. Emendis | DO Penedès, DO Cava | Castellet i la Gornal
    (Alt Penedès)
  41. Espelt Viticultors | DO Empordà | Vilajuïga (Alt Empordà)
  42. Eudald Massana Noya | DO Penedès, DO Cava | Sant Pau d'Ordal (Alt Penedès)
  43. Finca Viladellops | DO Penedès | Olèrdola (Alt Penedès)
  44. Gerida Viticultors | DO Conca de Barberà | Blancafort
    (Conca de Barberà)
  45. Giró Ribot | DO Penedès, DO Cava | Santa Fe del Penedès
    (Alt Penedès)
  46. Heretat Montrubí | DO Penedès | Font-Rubí (Alt Penedès)
  47. Jané Ventura | DO Penedès, DO Cava | El Vendrell (Baix Penedès)
  48. LaGravera | DO Costers del Segre | Alfarràs (Segrià)
  49. Mas Codina | DO Penedès, DO Cava | Puigdàlber (Alt Penedès)
  50. Mas Foraster | DO Conca de Barberà | Montblanc
    (Conca de Barberà)
  51. Mas Rodó | DO Penedès | Barcelona
  52. Mascaró | DO Penedès, DO Cava | Vilafranca del Penedès
    (Alt Penedès)
  53. Mata i Coloma | DO Penedès, DO Cava | Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  54. Miquel Pons Vins & Caves | DO Penedès, DO Cava | La Granada (Alt Penedès)
  55. Montesquius | DO Cava | Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  56. Octonia | DO Montsant | Els Guiamets (Priorat)
  57. Olivé – Rovira | licors | Sant Quintí de Mediona (Alt Penedès)
  58. Parató | DO Cava, DO Penedès | El Pla del Penedès (Alt Penedès)
  59. Roca de les Dotze | DOQ Priorat | Alella (Maresme)
  60. Sangria Nimu i La Prodigiosa | Sangria | Barcelona
  61. Succés Vinícola | DO Conca de Barberà | Montblanc
    (Conca de Barberà)
  62. Sumarroca | DO Penedès, DO Cava | Subirats (Alt Penedès)
  63. Tayaimgut | DO Penedès |Mediona (Alt Penedès)
  64. Tomàs Cusiné | DO Costers del Segre | El Vilosell (Les Garrigues)
  65. Torreblanca - Grimau | DO Penedès, DO Cava | Olèrdola
    (Alt Penedès)
  66. Vinícola del Priorat | DOQ Priorat | Gratallops (Priorat)
  67. Vins El Cep | DO Cava, DO Penedès | Sant Sadurní d'Anoia
    (Alt Penedès)
  68. Vins i Caves Portell | DO Conca de Barberà | Sarral
    (Conca de Barberà)
  69. Vinyes d'Olivardots | DO Empordà | Alella (Maresme)
  70. Vinyes de l'Alba | DO Catalunya | Valls (Alt Camp)
Lands of Spain: 
  1. Alemany | torrons i mel | Os de Balaguer (Noguera)
  2. Aliment vegetal | galetes d'arròs, farinetes, snacks | Dosrius (Maresme)
  3. Alternativa 3 | productes ecològics i de comerç just | Terrassa (Vallès Occidental)
  4. Anchoas Pujado Solano | conserves de peix | Sant Adrià del Besòs (Barcelonès) 
  5. Anelafruits | elaboració de postres de fruita 100% natural | Campllong (Gironès)
  6. Anetos | lactis | Sils (Selva)
  7. Anxoves Callol Serrats – L'Escala | anxoves, seitons, olives, paté, garum | L'Escala (Alt Empordà)
  8. Artesania de la Croqueta | croquetes | Constantí (Tarragonès)
  9. Badia Vinagres | vinagres gourmet | Mollerussa (Pla d'Urgell)
  10. Betara | formatges | Perafita (Osona)
  11. Blai Peris | olives, olivada i salses | Bot (Terra Alta)
  12. Bombons Cudié | catànies, bombons, torrons | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  13. ByPepa | productes gourmet | Barcelona
  14. Can Companyó | oli d'oliva | Llagostera (Gironès)
  15. Cannelonia | plats precuinats i salses | Barcelona 
  16. Catalonia Gourmet
    Acipenser | caviar de trufa | Vallromanes (Vallès Oriental)
    Almogaver | cervesa artesana | Barcelona
    Arròs Molí de Rafelet | arròs | Deltebre – La Cava (Baix Ebre)
    Artesanies Carlit | embotits | Puigcerdà (Cerdanya)
    Casa Riera Ordeix | llonganissa de Vic | Vic (Osona)
    Clos Figueras | vi DOQ Priorat | Gratallops (Priorat)
    Elixire | oli d'oliva DOP Empordà | Peralada (Alt Empordà)
    Embotits Salgot | embotits | Aiguafreda (Vallès Oriental)
    Erre de Vic 1952 | productes càrnics cuits | Vic (Osona)
    Feliu Badaló | productes dietètics | Barcelona
    Foodissimo |  ingredients i snakcs de fruita | Barcelona
    Fruita Blanch | melmelada i conserves | Lleida
    Kongoh | xocolata | Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental)
    Mas Gourmets – CanPork | embotits | Barcelona
    Moli de Pomerí | salses, vinagres, oli d'oliva | Sant Just Desvern (Baix Llobregat)
    Oli de Mar | oli d'oliva | L'Ampolla (Baix Ebre)
    Olis Duran | oli d'oliva | Sant Martí de Riucorb (Urgell)
    SerraFerran | oli d'oliva DOP Empordà | Ventalló (Alt Empordà)
  17. Coop Agrícola de Cambrils - Mestral | oli d'oliva, fruits secs, fruita i verdura | Cambrils (Baix Camp)
  18. Coques de Perafita | coques | Perafita (Osona)
  19. Crit d'Or | fruita seca | Granollers (Vallès Oriental)
  20. Especialidades Vira | xocolates i dolços | Martorell
    (Baix Llobregat)
  21. Espiga Blanca – Delicat Aliment | snacks i dolços | L'Hospitalet de Llobregat (Baix Llobregat)
  22. Foment Agrícola de les Garrigues | fruita seca | Barcelona
  23. Girofibra | galetes de cereals | Argelaguer (Solsonès)
  24. Grau Nuts | fruita seca | Artesa de Lleida (Segrià)
  25. Irca | semielaborats per pastisseria | Martorell (Baix Llobregat)
  26. La Granja | pastisseria i brioxeria | Vilafranca del Penedès
    (Alt Penedès)
  27. Laumont | bolets i trufa | Tàrrega (Urgell)
  28. Liderou | ous | Maià de Montcal (Garrotxa)
  29. Llet Nostra Alimentaria | productes làctics | Barcelona  
  30. Mera | bacallà i altres productes del mar | Vilabrareix (Gironès)
  31. Mi & Cu Gourmet | cookies, torrons | Olèrdola (Alt Penedès)
  32. Molí dels Torms | oli d'oliva, olives, olivada, condiments | Els Torms (Les Garrigues)
  33. Molí La Boella | oli d'oliva | La Canonja (Tarragonès)
  34. Neules Artesanes Sant Tirs | neules artesanes | Puig-reig (Berguedà) 
  35. Oleum Priorat | oli d'oliva | Cabacés (Priorat)
  36. Olis Bargalló | oli d'oliva | Castellví de Rosanes (Baix Llobregat)
  37. Olis Solé | oli d'oliva | Montroig del Camp (Baix Camp)
  38. Patatas Torres | patates fregides, snacks | Dosrius (Maresme)
  39. Rice Corn Nuts | cereals extrusionats, ingredients per gelats | Igualada (Anoia)
  40. Sant Aniol | aigua mineral | Sant Aniol de Finestres (Garrotxa)
  41. TéO - CafeÓ | cafè, infusions | Sant Cugat del Vallès
    (Vallès Occidental)
  42. Valliser | codonyat artesà | Vilobí del Penedès (Alt Penedès)
Intercarn:
  1. Alimentbarna | aviram i elaborats carnis | Montcada i Reixach (Vallès Occidental)
  2. Casaponsa | embotits | La Vall de Bianya (Garrotxa)
  3. Cooperativa Plana de Vic | càrnics | Vic (Osona)
  4. Ecològica dels Pirineus – Roia Eco-Carn | carn ecològica | La Pobla de Segur (Pallars Jussà)
  5. Embotits Calet | embotits | Sant Joan Les Fonts (Garrotxa)
  6. Embotits Pedragosa | embotits | Caldes de Montbui
    (Vallès Oriental)
  7. Font-Cana | embotits cuits | Sant Joan Les Fonts (Garrotxa)
  8. Industrias Cárnicas Blancafort | embotits | La Garriga
    (Vallès Oriental)
  9. Porxas | pernil i embotits | Sant Joan Les Fonts ( Garrotxa)
Interlact:
  1. Cal Quitèria – Formatges de Ponent | formatges | Almacelles (Segrià)
  2. Formatges Blancafort | formatges | Gironella (Berguedà)
  3. Formatges Camps | formatges | El Palau d'Anglesola
    (Pla d'Urgell)
  4. Formatges de Muntanyola | formatges | Muntanyola (Osona)
  5. Formatges Serra del Tormo | formatges | La Torre de l'Espanyol (Ribera d'Ebre)
  6. La Formatgeria del Penedès | formatges | El Vendrell
    (Baix Penedès)
  7. Molí de Ger l formatges | Ger (La Cerdanya)
  8. Reixagó | formatges | Olost (Osona)
  9. Sant Gil d'Albió | formatges | Albió (Conca de Barberà)
  10. Tros de Sort | formatges | Sort (Pallars Sobirà)
Entitats i associacions participants:
  1. Acrefa (Assoc. Catalana de Ramaders Elaboradors de Formatge Artesà) | Santpedor (Bages)
  2. Denominació d'Origen Catalunya | Reus (Baix Camp)
  3. Denominació d'Origen Conca de Barberà | Montblanc
    (Conca de Barberà)
  4. Denominació d'Origen Penedès | Vilafranca del Penedès
    (Alt Penedès) 
  5. Institut del Cava | Sant Sadurní d'Anoia (Alt Penedès)
  6. PimeCava | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
  7. Terra de Garnatxes | Barcelona

La política del Departament d'Agricultura de facilitar a les empreses plataformes per a l'establiment de contactes comercials i donar suport, sobretot a través de l'empresa pública Prodeca, a la tasca d'obertura i consolidació de mercats, es manté i es reafirma amb el desplegament d'esforços en aquest esdeveniment que, durant uns dies, converteix Barcelona en la capital europea de l'alimentació.

L'agroindústria és un dels sectors més dinàmics

Catalunya, que compta amb un dels principals clústers agroalimentaris d'Europa, té en l'agroindústria no només un dels sectors més importants de l'economia sinó també un dels àmbits amb més oportunitats de creixement; de fet tots els experts coincideixen a assenyalar que el sector agroalimentari, estratègic i transversal, emprenedor, innovador i competitiu, es perfila com un gran motor per a la recuperació de l'economia catalana.

A més, l'agroindústria, que representa el 3,6% del PIB català i el 18,6% del PIB industrial, constitueix un dels sectors exportadors més dinàmics de l'economia catalana, com ho prova l'augment, any rere any i malgrat la crisi, tant del volum econòmic de les exportacions agroalimentàries catalanes, que van representar més de 9 mil milions d'euros el 2015, com del percentatge del sector alimentari respecte al total de sectors.

Conscients de tot això, el Govern català treballa decididament per consolidar el paper clau de l'agroindústria a Catalunya.

pdf Catàleg Estands de Catalunya a Alimentaria 2016 | Programa de tasts a l'espai de Catalunya a Intervin