CELLERS DE CATALUNYA

DO PLA DE BAGES

Casa de la Culla
C. de la Culla, s/n
E- 08240 Manresa
Telèfon: +34 93 874 82 36
Fax: +34 93 874 82 36
www.dopladebages.com
info@dopladebages.com

Nombre de Cellers: 12
Nombre de Viticultors: 80
Superfície inscrita (en hectàrees): 480,00

El microclima mediterrani de mitja muntanya, una pluviositat escassa i una oscil·lació tèrmica força acusada són idonis per al conreu de la vinya. Els sòls ondulats i pobres configuren la personalitat dels seus vins. El rigor climàtic comporta rendiments de raïm curts, però d'una qualitat excel·lent.

Tots els cellers del Bages tenen vinyes pròpies, així els vins ofereixen diferents i variades expressions de la terra i la gent que la treballa.

Els vins del Pla de Bages, queden impregnats amb notes balsàmiques d’espígol, farigola i romaní. Aquestes plantes aromàtiques que poblen els boscos de pins, roures i alzines envolten les vinyes.

Les barraques de vinya i les tines a peu de vinya, construccions en pedra seca, conformen el paisatge d'aquest territori, i són una mostra de la tradició vitivinícola del Pla de Bages.

D’entre les varietats autòctones, la varietat Picapoll, ha esdevingut símbol d’identitat del Bages. 

També s'estan recuperant les varietats autòctones Picapoll negre, Sumoll i Mandó, que ajuden a consolidar el particular perfil de la zona.

Cellers de la DO Pla de Bages

  FES UNA VISITA