CELLERS DE CATALUNYA

DO PENEDÈS

Edifici Àgora, Plaça Àgora, Pol Industrial Domenys II
E- 08720 Vilafranca del Penedès
Telèfon: +34 93 890 48 11
Fax: +34 93 890 47 54
www.dopenedes.cat
dopenedes@dopenedes.cat

Nombre de Cellers: 178
Nombre de Viticultors: 2.815
Superfície inscrita (en hectàrees): 17.894,00

La DO Penedès, la denominació d'origen amb més història i tradició vinícola de Catalunya, s'estén al llarg d'una gran franja de territori entre el mar i la muntanya, a mig camí entre Barcelona i Tarragona. 

En general, la climatologia és típicament mediterrània, suau i càlida. Al Penedès més proper al mar, la climatologia és més temperada. Al Penedès de més de 500 metres d'alçada, les precipitacions són més freqüents i s'intensifica el contrast entre les temperatures màximes i mínimes. A la zona central, hi ha una combinació dels dos microclimes.

S'elaboren vins blancs, on la seva varietat estrella és el xarel·lo, i ofereix vins joves, suaus, sedosos, afruitats i bona acidesa, i vins blancs més estructurats que han estat elaborats i/o criats en bóta, els quals són consistents, càlids, llargs i amb final mineral.

Els rosats són fragants, amb aroma intensa i persistent, adaptats a la modernitat. Els  negres, tenen cos i estructura degut als tanins sedosos que aporta la maduració del raïm.

Els Clàssic Penedès són vins escumosos de qualitat ecològics, equilibrats i estructurats, reflex del raïm i de la segona fermentació en ampolla amb un mínim de 15 mesos i dels sòls del Penedès.

La DO posiciona la seva marca en l'herència, el prestigi, la innovació i la vinculació amb Barcelona. Eixos principals per a donar valor a la marca i els seus vins, cada dia amb més reconeixements internacionals.

Cellers de la DO Penedès

  FES UNA VISITA