CELLERS DE CATALUNYA

DO EMPORDÀ

Av. Marignane, 2
E-17600 Figueres
Telèfon: +34 972 50 75 13
Fax: +34 972 51 00 58
www.doemporda.cat
info@doemporda.cat

Nombre de Cellers: 50
Nombre de Viticultors: 290
Superfície inscrita (en hectàrees): 1.770,00

El mar i la muntanya formen un paisatge de duresa harmònica on la vinya creix a menys d'un pam de terra per evitar que la tramuntana se l'endugui. El clima és mediterrani.

Els terrenys són pobres i àcids, amb bon drenatge i idonis per la producció de vins de qualitat. La gamma de vins empordanesos és molt àmplia. Els vins negres són de qualitat elevada, amb cos, ben constituïts i harmònics, en ocasions amb el matís d'una criança acurada. Són complexes, fragants, amb tocs d´espècies, molt agradables i s´expressen amb plenitud. Els vins blancs sovint s'elaboren amb varietats autòctones.

Són frescos i saborosos, així com d'altres monovarietals amb una notable qualitat. Els rosats són frescos i es caracteritzen per un color cirera ben definit i aromes delicades.

Una singularitat de la zona és la Garnatxa de l'Empordà, vi dolç natural elaborat amb la varietat de raïm que li dóna nom. Generós, amb sabor del mateix raïm madur, càlid i sedós, virtuts que li concedeixen els trets d´un vi de postres excepcional, juntament amb l´altre vi dolç propi de la zona, el Moscatell de l'Empordà.

Cellers de la DO Empordà

  FES UNA VISITA