CELLERS DE CATALUNYA

DO CONCA DE BARBERÀ

Torre del Portal de Sant Antoni
C/ de la Volta, 2
E-43400 Montblanc
Telèfon: +34 977 926 905
Fax: +34 977 926 906
www.doconcadebarbera.com
cr@doconcadebarbera.com

Nombre de Cellers: 21
Nombre de Viticultors: 870
Superfície inscrita (en hectàrees): 3.500,00

És una DO amb història, amb riquesa paisatgística, amb cellers que innoven i amb gent que estima la seva terra i els seus vins per sobre de tot.

L'evolució de la viticultura a la Conca de Barberà ha anat molt lligada a la història de la comarca i els antecedents més remosts es troben abans de l'època romana.

L'abadia de Poblet i l'ordre dels Templers constitueixen les arrels històriques. Els cellers modernistes, coneguts com les "catedrals del vi" en conformen el patrimoni cultural. 

La comarca està envoltada de muntanyes i drenada pels rius Francolí i Anguera, i gaudeix d'un clima mediterrani amb influència continental que provoca una diferència entre el dia i la nit. Els sòls estan formats per material al·luvial i són predominantment calcaris.
 
La forta tradició vitivinícola de la comarca segueix més viva que mai. 

Els excel·lents vins tenen el seu referent diferenciador a la varietat autòctona de raïm negre de la Conca de Barberà, el trepat. Una varietat que proporciona vins delicats, afruitats, frescos amb notes especiades i lleugera graduació alcohòlica. Uns vins per beure en qualsevol ocasió i que transmeten el sentiment més autèntic que té la zona. 

Cellers de la DO Conca de Barberà

  FES UNA VISITA