CELLERS DE CATALUNYA

DO CATALUNYA

Passeig Sunyer, 4-6
E-43202 Reus
Telèfon: +34 977 32 81 03
Fax: +34 977 32 13 57
www.do-catalunya.com

Nombre de Cellers: 24 (*)
Nombre de Viticultors: 38 (*)
Superfície inscrita (en hectàrees): 747,92 (*)

(*) La DO Catalunya, a més dels cellers que té inscrits en exclusiva, també té cellers d'altres Denominacions d'Origen que al mateix temps estan inscrits a la DO Catalunya i que per tant, són els que al final donen les xifres de la producció de vi emparat d'aquesta DO. Els valors totals de les dades de la DO Catalunya són: Superfície: 43.655,08 ha.; Viticultors: 6.127; Cellers: 211. La producció de vi emparat de la DO Catalunya ho és del total de cellers inscrits en aquesta DO (en exclusiva i no exclusiva)

La tradició vitivinícola a Catalunya és més antiga que la seva pròpia història. Des de l'arribada de fenicis i grecs, el vi és un element indispensable de la cultura catalana i mediterrània: forma part de la nostra dieta, però també de l'oci o de l'art. La Denominació d'Origen (DO) Catalunya, creada l'any 1999, és hereva d'aquesta llarga tradició.
 
Consolidar, crear i innovar són directrius bàsiques que expliquen la Denominació d'Origen Catalunya: per això és la DO amb més varietats de raïm autoritzades, perquè els cellers puguin elaborar els seus vins amb flexibilitat, creativitat i llibertat.

La DO Catalunya és l'expressió vitivinícola del territori català, no en va, més de 200 cellers hi són adscrits. Més de 50.000 hectàrees de vinyes on trobem varietats autòctones i varietats de prestigi mundial perfectament aclimatades al nostre sòl i clima.

S'hi elabora un ampli ventall de vins: negres potents, d'aroma franca i intensa, molt equilibrats, blancs i rosats lleugers i afruitats, blancs amb pas per bóta o vins d'agulla, entre d'altre propostes que completen l'oferta d'aquesta DO. Perquè cada moment té el seu vi #laquintadelaDO.

Cellers de la DO Catalunya

  FES UNA VISITA