CELLERS DE CATALUNYA

DO TERRA ALTA

Ctra. Vilalba, 31
E-43780 Gandesa
Telèfon: +34 977 42 12 78
Fax: +34 977 42 16 23
www.doterraalta.com
info@doterraalta.com

Nombre de Cellers: 49
Nombre de Viticultors: 1.251
Superfície inscrita (en hectàrees): 5.820,00

La zona vinícola més meridional de Catalunya està situada entre el riu Ebre i les terres del Matarranya (Aragó). Zona fronterera  i mil·lenària on ja els Templers conreaven la vinya allà per al segle XIII.

Reconeguda provisionalment com a Denominació d’Origen des del 1972, la Terra Alta és una de les 7 denominacions d’origen històriques de Catalunya. La seva situació geogràfica, amb un alt valor paisatgístic, l’ha portat a ser reconeguda per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera.
 
Un paisatge espectacular. Mediterrani interior amb vinyes que arriben fins als 500 metres sobre el nivell del mar. 

Aquesta mediterraneïtat del terrer marca el caràcter dels vins, uns vins fins i distingits per la seva força i caràcter. Però si hi ha una autèntica protagonista, aquesta és sense dubte la Garnatxa. Sigui blanca, negra o peluda, la Garnatxa és la varietat que millor assoleix en aquestes terres mediterrànies tota la seva esplendor en aromes, caràcter, personalitat i matisos. 

Actualment, a la Terra Alta es conrea el 33% de la Garnatxa mundial, un percentatge que suposa el 75% de la producció a Espanya i el 90% de la Garnatxa a Catalunya.

Cellers de la DO Terra Alta

  FES UNA VISITA