CELLERS DE CATALUNYA

DO TERRA ALTA

Ctra. Vilalba, 31
E-43780 Gandesa
TelŔfon: +34 977 42 12 78
Fax: +34 977 42 16 23
www.doterraalta.com
info@doterraalta.com

Nombre de Cellers: 49
Nombre de Viticultors: 1.251
SuperfÝcie inscrita (en hectÓrees): 5.820,00

La zona vinÝcola més meridional de Catalunya estÓ situada entre el riu Ebre i les terres del Matarranya (Aragˇ). Zona fronterera  i milĚlenÓria on ja els Templers conreaven la vinya allÓ per al segle XIII.

Reconeguda provisionalment com a Denominaciˇ d'Origen des del 1972, la Terra Alta és una de les 7 denominacions d'origen hist˛riques de Catalunya. La seva situaciˇ geogrÓfica, amb un alt valor paisatgÝstic, l'ha portat a ser reconeguda per la UNESCO com a Reserva de la Biosfera.
 
Un paisatge espectacular. Mediterrani interior amb vinyes que arriben fins als 500 metres sobre el nivell del mar. 

Aquesta mediterrane´tat del terrer marca el carÓcter dels vins, uns vins fins i distingits per la seva forša i carÓcter. Per˛ si hi ha una autŔntica protagonista, aquesta és sense dubte la Garnatxa. Sigui blanca, negra o peluda, la Garnatxa és la varietat que millor assoleix en aquestes terres mediterrÓnies tota la seva esplendor en aromes, carÓcter, personalitat i matisos. 

Actualment, a la Terra Alta es conrea el 33% de la Garnatxa mundial, un percentatge que suposa el 75% de la producciˇ a Espanya i el 90% de la Garnatxa a Catalunya.

Cellers de la DO Terra Alta

  FES UNA VISITA