CELLERS DE CATALUNYA

DO TARRAGONA

Carrer de la Cort, 41
E-43800 Valls
Telèfon: +34 977 21 79 31
Fax: +34 977 22 91 02
www.dotarragona.cat
dotarragona@ctmail.net

Nombre de Cellers: 52
Nombre de Viticultors: 1.367
Superfície inscrita (en hectàrees): 4.560,00

El territori de la DO Tarragona comprèn les comarques del Tarragonès, l'Alt Camp, el Baix Camp i la Ribera d'Ebre, situades totes elles entre el riu Ebre i la mar Mediterrània. 

El paisatge, amb la seva orografia suau i el clima benigne amb la influència directa del mar, ens dóna uns vins amables, suaus, frescos i típicament mediterranis, que s'adapten perfectament a la gastronomia més típica de la zona.

A la DO Tarragona, hi destaquen els vins blancs elaborats a partir de varietats tradicionals; són vins de graduació moderada, aromes afruitades i un cos marcat i agradable. 

Els rosats són fins, frescos i elegants. Els negres, corporis, lleugers, càlids i carnosos. Els vins licorosos dolços i els rancis secs presenten aromes i sabors francs, entre els quals destaquen els Tarragona Clàssic, excel·lència de la zona, i el tradicional vi de missa. 

La DO Tarragona destaca darrerament també per l'impuls que cellers i cooperatives estan donant a l'enoturisme al seu territori amb constants activitats per difondre la cultura del vi.

Cellers de la DO Tarragona

  FES UNA VISITA